1. December

2. December

Så er det blevet D. 2. December og første søndag i advent. Hjemme hos os er det tid til julehygge den første søndag i advent. Og det er det også idag, og eftersom vi er en sports familie er det selvfølgelig med EM i dame håndbold. Idag er bestemt også vejr til at være indendørs.

Hvis man nu ikke ved hvad man skal lave kan passende lave lidt hjemmelavede skumfiduser. Disse er sprøjtet ud til små juletræer. Har man ikke mod på det kan man sagtens smøre massen ud i en folie Bakke eller andet fad beklædt med bagepapir.

Pebermynte skumfiduser

300 g sukker

1 dl vand

10 bl husblas

4ml  pebermynte essens

Knivspids grøn pasta farve eller 4-5 dråber grøn frugt farve

2 dl flormelis

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Hæld sukker og vand i en gryde og sæt den over og koge. Den skal op på 120°C. Tag den herefter af varmen og smelt husblassen i sukker siruppen. Hæld sukker siruppen op i en skål og pisk den ved høj hastighed i 5-6 minutter. Tilsæt nu farve og smag og pisk den yderligere 5-6 minutter indtil massen er sej. Hæld den nu på en sprøjtepose med den ønskede tyl og sprøjt dem ud på et fad drysset godt med flormelis. Massen kan også hældes i en form beklædt med bagepapir og drysset med flormelis. Drys nu enten juletræerne med flormelis så de er dækket eller toppen af massen i formen til den er dækket og lad dem stå og tørre i et par timer.

Hvis du har valgt at hælde massen i en form skæres den i mundrette stykker.

Opbevar dem i en lufttæt beholder og køligt

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. December