13. December
Det er risengrød….. Der gør ganen sprød…. Og så smager det jo faktisk meget godt. Både som morgenmad og aftensmad. Tænk at noget så simpelt faktisk kan svare så godt. Mine lille niece kalder det nissegrød, hvilket jo egentlig også passer meget godt. Herhjemme er det i hvertfald en kæmpe favorit hos den lille prinsesse, og selvfølgelig med både kanelsukker og smørklat. Selv kan jeg engang imellem finde på at pytte lidt tørrede frugter i f.eks. Blåbær eller tranebær når vi får det til morgenmad. Dette er dog opskrift på en helt klassisk risengrød med smørklar og kanelsukker
Risengrød til 2 personer
3 dl grød ris
6,5 dl sødmælk
2 dl vand
1,5 tsk vaniljesukker
0,5 tsk salt
Kom ris og vand i en gryde og sæt den over ved høj varme indtil vandet koger. Lad det koge i et par minutter og hæld så mælk i og skru ned til lav varme, ca 2-3 på komfuret. Husk at røre i den nærmest hele tiden til at starte med da risene har en tendens til at brænde på i starten. Herefter skal der røres i den med 2-3 minutters interval. Der er vigtigt ikke at gå fra sin risengrød, for lige pludselig kan det få stærkt. Når grøden er klar serveres den med kanelsukker (jeg bruger 1 del kanel til 2,5 del sukker) og smør klat. Velbekomme
Ingen kommentarer endnu